overleg methodologie

Methodologie

MB-methodologie

Binnen Meetbaar Beter wordt gebruik gemaakt van de Value Based Healthcare (VBHC) theorie die praktisch toepasbaar gemaakt is door The Decision Group. Bovenstaande figuur toont een overzicht van de 5 stappen waar deze methodologie uit bestaat.

Het VBHC-gedachtegoed is op de Harvard Business School in Boston ontwikkeld en heeft haar sporen inmiddels verdiend in vooraanstaande medische centra wereldwijd, waaronder de Cleveland Clinic, UCLA MedicalCenter, Joslin Diabetes Center, MDAndersen Cancer Center, Children’s Hospital of Philadelphia en de Schön Klinik.

Het VBHC-gedachtegoed is gepubliceerd door prof. Porter en prof. Teisberg, ondermeer in het artikel ‘What Is Value in Healthcare?’ in The New England Journal of Medicine. De kern van VBHC is het creëren van waarde voor de patiënt (patient value). De waarde voor de patiënt wordt bepaald door de gezondheidswinst te delen door de werkelijke kosten van zorg.

Copyright © 2019 Meetbaar Beter. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door Math Made. Ontwikkeling door Twenty First Media